--> یک مشت بجه معمار

 

 

 

Saturday, December 27, 2003


اشک هم ماتم مي گيرد، ارگ بم با مردمانش درگذشت




 خبرهای تکميلی درباره تخريب ار تاريخی بم در اينجا



 



 

Saturday, December 20, 2003



 

Saturday, December 13, 2003

در راستای فعالیتهایی که گروههای معماری و شهرسازی دانشکده ما از سال پیش شروع کرده امروز به دعوت کمیته علمی گروه شهر سازی دکتر جهانشاه پاکزاد از تئوریسین های شهرسازی ایران 4 ساعتی رو مهمان دانشکده بود. وبلاگ نویسان معماری دانشکده یعنی من و کیوان و جواد در این مراسم بودیم و من خلاصه ای رو از صحبتهای مطرح شده در این جلسه می نگارم
مراسم با صحبتهای مهندس محسنی از معماران مطرح مشهد و از فعالان عرصه شهرسازی در مشهد و مدیر گروه شهرسازی شروع شد:
تمامی شهرهایی که در حال حاضر در ایران وجود دارند ( 900 شهر )دارای مشکلات عدیده ای است و این همه مشکل به خاطر نگاه بخشی و مقطعی به مقوله شهر و شهرسازی است و اشکالهای وارده به سیستم ها رو بر شمرد. مشکل جدیدی برای شهر مشهد در شروف وقوع است تعیین خط دوم قطار شهری مشهد است که تعیین این خط رو به یک مشاور ترافیکی واگذار شده!!! بعد از عنوان این مهم به بررسی خصوصیات مشهد پرداخت< شهر مشهد از لحاظ مقر موقعیت مناسبی ندارد و بر اساس یک اجبار شکل گرفته است که اون حرم مطهر امام رضاست . وی با مقایسه شهر مشهد با دیگر شهرها عنوان کرد که در شهر مشهد به خاطر حرم امام رضا جنوب شهر منطقه اعیان نشین شهر است در حالی که در دیگر شهرها دقیقا برعکس است. وی با اشاره به طرح جامع مشهد /ان را یک طرح کامل و جامع عنوان کرد و تنها ایراد آن را برنامه ریزی بر اساس ترافیک شهری عنوان کرد و از نظر شالوده شهری فقیر است و نیاز به اصلاح دارد.
از دیگر تفاوتهای شهر مشهد با دیگر شهرهای کشور ثابت بودن مرکز شهر مشهد است ( حرم) در حالی که مرکز شهر تهران تقریبا هر چند سال تغییر می کند و دیگر خصوصیت شهر مشهد وجود 600000 هزار حاشیه نشین در این شهر است که به تنهایی از مراکز چند شهر کشود بیشتر است . خصوصیات اقتصادی شهر مشهد که تقریبا 65% درآمد ناخالص مشهد از واسطه گری بدست می آید و ..........

بعدا ز صحبتهای مهندس محسنی دکتر پاکزاد شروع به صحبت کرد:
اول با تعریف شهر شروع کرد. شهر از نگاه جامعه شناسها یعنی جایی که روابط شهروندی دارند . از نگاه معماران شهر را کالبدی می بینند مجموعه ای از ساختمانها و روابط ما بین آنها. اما تعریف خود دکتر پاکزاد از شهر این بود : شهر یعنی تجلی گاه زندگی و دلیلیش رو این طوری عنوان کرد:
مجموعه روابطی در شهر حاکم است که بر دیگر مکانهای زندگی حاکم نیست . تا سال 60-70 میلادی تصوری که از شهر ها می رفت شهر را به عنوان موجودی مستقل دیده می شد. جدا دیدن طبعاتی را در پی داشته که از آن جمله به اصطلاح شهر سازی اشاره کرد. وی معتقد بود که مگر شهر بیرون از زندگی ماست که ما باید آنرا بسازیم . همان طور که در معماری فضا را نمی شود خلاصه کرد به در دیوار در مورد شهر هم هین طور است . در واقع به فضا دیگر نمی شود اکتفا کرد و مفهوم دیگری جایگزین آن شد به نام مکان.
سپس به اشاره تفاوت مکان و فضا پرداخت:
فضا رو این ط.ری تعریف کرد: فضا بیشتر مجموعه روابط ادراکی بین عناصر است . آن هم به صورت متوالی نه به طور ایستا. اما مکان تجلی گاه بخشی از زندگی ماست . انسان محیط خود را معمولا در 2 مولفه زمان و مکان می تواند تصرف کند . ........
وی در ادامه اشاره کرد معماران فضاهای شهری را فضاهای منفی یا باز می شناسند اما شهرسازان آن را فضای جمعی می بینند. و به ذکر تفاوت همین فضاها پرداخت و با ذکر مثالی مسئله رو حل کرد:
وقتی می گوییم اتاق تعاریف خاصی در ذهن ایجاد می شود که در گفتن سالن کاملا متفاوت است . با گفتن شهر مفاهیمی در ذهن می آید که در گفتن روستا این طور نیست . ک.چه های ما یک بزرگراه بزرگ است و بزرگ راههای ما یک نوع کوچه بزرگاست.....
وی معتقد بو تئوری چیزی نیست جز جمع بندی تجربیات . بعد از این بحثها وارد بحث مکان شد. وی معتقد بود مکان با توجه به هنجارها شکل میگیرد . دقیقا مثل سالنهای عروسی و عزا که فضا یکیست اما هنجارهایی که در این فضاها روی می دهد مکانهایی را بیان می کند که کاملا با هم فرق دارند. وی معتقد بود در طراحی فضای شهری فضا نقشی را ایفا نمی کند !!!!! حتی کالبد هم نقشی رو ایفا نمی کند!!!!!
در واقع اتاق سالن و کوچه و خیابان هر کدام یک مکان هستند یعنی تجلی گاهی از زندگی روزمره و دراز مدت ما هستند. شهر هم یکی از این مکانهاست و ما به عنوان شهرنشین تصوری از زندگی غیرشهری نداریم .
در ادامه متذکر شد در حال حاضر 60 تا 70 درصد طرحهای شهری را معماران طراحی می کنند. برنامه ریزان شهری اسم خودشان را شهرساز گذاشتن و در مسئله طراحی شهری مداخله می کنند.
************************************************************
دنباله این مطلب بعدا می نویسم . دنباله مطلب خیلی جالب تر از قسمت اول این نوشته است.
اسم این نشست شهرسازی و رشته های مداخله گر در آن است که یکم به مذاق بچه های معماری خوش نیامد و در اعتراض بچه ها به مهندس محسنی این طور عنوان کرد که آقایون مداخله رو از نظر مثبت ببینید. جالب اینجا که تقریبا 70% سالن رو بچه های معماری پر کرده بودند و در ادامه این نشست همون کل کل معماران و عمرانها و به تازگی شهرسازان بود که بعدا خواهید خواند.








 



 

Friday, December 05, 2003


C H E C K T H I S
According to the relativity , the stars mass , creates the Curvatures and it is this warpage of space rather than the pull of a body on other that cause the effect of gravity .


 



 

خيلي دلمون مي خواست که اين بلاگ از قانون کپي رايت تبعيت کنه ؛ ولي اگه از بخشي از اين صفحه استفاده کنيد ، کسي چيزي نميتونه بگه